VIDA I FINAL DES MORISCOS VALENCIANS

 

 

 

  L'obra Vida i final dels moriscos valencians és un interessant estudi sobre la vida dels moriscos valencians i la seua expulsió l'any 1609, de la qual ara es compleixen 400 anys. La publicació d'aquesta obra ha coincidit amb la celebració del 5é Congrés d'Estudis de la Marina Alta, organitzat pel nostre Institut, i celebrat a Dénia entre els dies 16 a 25 d'octubre últims.

Aquest llibre editat per Editorial Bromera, conté un estudi sobre els moriscos valencians en general, a càrrec del prestigiós escriptor Joan Francesc Mira; a més, compta amb la valuosa aportació de l'arqueòleg Pasqual Costa que dedica unes pàgines a les circumstàncies que envoltaren els moriscos en el marc territorial de la Marina Alta.

L'edició d'aquest llibre, amb els dos estudis esmentats, ha estat realitzada exclusivament per a l'Institut d'Estudis Comarcals de la Marina Alta, ja que en l'edició general sols apareixerà la part de l'obra dedicada als moriscos de tot el territori valencià.

És una oportunitat que ofereix l'IECMA a tots els interessats poder adquirir aquesta obra a un preu únic (30 €), molt inferior al cost de mercat per a l'obra en general, que no compta amb l'estudi de Pasqual Costa.

Els interessats en la seua adquisició poden omplir la butlleta de reserva i enviar-la a l'Institut, seguint les instruccions que s'hi indiquen.